Zacapa Negra 0.70

12.936,00 RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova

Nema na zalihama

Zacapa Negra –  Za proizvodnju ruma se koriste samo esencije prvog presovanja, koje se nazivaju „med od šećerne trske“. Korišćeni rumovi stari su između šest i 23 godine u bivšim buradima od burbona, šerija i belog vina u solera procesu. Konačno sazrevanje u dvostruko spaljenim bačvama viskija, napravljenim od američkog belog hrasta, daje Edicion Negra posebne note. Sa zelenih podneblja Gvatemale ovaj ultra-premium rum rezultat je jedinstvene kombinacije tla, klime i prirodnih materijala koji se spajaju kroz iznimni proces destilacije i originalan proces dozrevanja na 2300 metara nadmorske visine u mističnim skladištima iznad oblaka, uz konstantno praćenje temperature. Nagrađen je pet uzastopnih godina za najbolji rum na svetu. Elegantan i vrlo mekan ukus sa posebnom aromom zadovoljiće vaše čulo ukusa.

Miris: Fini miris karamele uz kakao pomešan sa cimetom, bananom i kafom
Ukus: Karamelizovane fine note grožđa, suve šljive i ukusne čokolade

Zacapa Negra – Misterija u čaši iz magičnih visina Gvatemale

Zacapa Negra je rum koji ne samo da osvaja nepca već i priča priču – o vulkanima, maglama visokih visoravni i drevnoj tradiciji. Nastao je kao posebna edicija slavne gvatemalske destilerije Ron Zacapa, poznate po svojoj strasti za stvaranjem rumova koji su jednako kompleksni koliko i elegantni. Zacapa Negra je tamnija, dublja i intenzivnija interpretacija klasičnog Zacapa ruma – stvoren za one koji traže više karaktera, više dubine i više priče u svakom gutljaju.

Ovaj ekskluzivni rum dolazi iz Gvatemale, zemlje koja rum ne pravi – ona ga živi. Destiluje se u regionu Retalhuleu, ali odležava i sazreva na „Krovu sveta“ – u Casa Sobre las Nubes, smeštenoj na visini od 2.300 metara nadmorske visine. Upravo ta visinska klima sa hladnijim temperaturama i tanjim vazduhom omogućava sporije starenje i dublje prožimanje aroma.

Zacapa Negra se proizvodi isključivo od soka šećerne trske prve prese, poznatog kao “virgin sugar cane honey”, za razliku od većine rumova koji se prave od melase. Ovaj pristup daje rumu puniji, mekši i prirodniji karakter.

Destilacija se vrši u kolonskom sistemu koji omogućava nežniju separaciju alkohola, čime se zadržavaju nežne arome, a eliminišu oštre note. Međutim, ono što Zacapu Negra čini zaista posebnom jeste njeno sazrevanje.

Rum odležava po složenom Sistema Solera sistemu – mešavina starijih i mlađih rumova koje sazrevaju u buradima od američkog hrasta, eks-burbon buradima, i buradima u kojima su prethodno ležali šeri i Pedro Ximénez. Za Zacapa Negra koristi se završno odležavanje u intenzivno paljenim buradima, koje daju rumu dimljen karakter i još tamniju, raskošniju dubinu.

Na nosu, Zacapa Negra je bogata i primamljiva – mirisi zrelog sušenog voća, dimljenog drveta, tamne čokolade, karamele i kafe javljaju se slojevito, poput muzičke partiture.

Ukus je pun, slojevit i dubok. Prvi talas donosi note crnog suvog grožđa, lešnika i crne trešnje, zatim sledi trag tamne čokolade, karamele i dima.

Završnica je duga i baršunasta, sa blagim začinskim akcentom koji podseća na cimet i muskatni oraščić.

Boca Zacapa Negra je tamna, gotovo misteriozna, sa luksuznim detaljima u crnom i zlatnom, koja odmah šalje poruku da je reč o nečemu posebnom. Inspirisana je noćnim nebom nad Gvatemalom, vulkanskom zemljom obavijenom maglama, i vatrom iznutra – i simbolikom crnog zlata. Boca je elegantna, cilindrična i ukrašena tradicionalnom petate trakom – ručno pletenom trakom koja potiče iz majanske kulture, simbolom života i večnosti.

Zacapa rum se čuva i stari iznad oblaka – doslovno. Mesto sazrevanja, Casa Sobre las Nubes, je jedno od najviših skladišta za odležavanje alkohola na svetu.

Zacapa Negra je prvobitno kreiran kao ekskluzivno izdanje za duty free tržišta, ali je zbog ogromne potražnje postao globalno dostupan.

Master blenderka Lorena Vásquez – jedna od najcenjenijih žena u svetu destilata – lično je kreirala ovu ediciju kao izraz „senke i svetlosti“ u svetu ruma.

Zacapa Negra je rum koji se pije sa poštovanjem. Najbolje se konzumira čist, u kristalnoj čaši, lagano zagrejan dlanom. Može i sa par kapi vode kako bi se otvorile dublje arome.

Kokteli:

  • Negra Old Fashioned – sa smeđim šećerom, angostura bitterom i koricom narandže.
  • Smoky Negroni – rum zamenjuje džin, uz vermut i campari – gorko-dimljena kombinacija.
  • Zacapa Espresso Martini – tamni rum i espreso čine zavodljivo bogat i aromatičan koktel.

Osveženja:

  • Sa kockama leda i kriškom pomorandže – jednostavno, ali duboko.
  • Zacapa & Cola sa dimljenim ledom – interesantna twist varijanta klasika.

Poslastice:

  • Čokoladni fondant sa Zacapom Negra – savršena harmonija bogatih ukusa.
  • Pita od sušenog voća sa rumom – rum se koristi u filu i preliva po pečenom testu.
  • Sladoled od vanile sa Zacapa redukcijom – toplo-hladna kombinacija koja osvaja.

Zacapa Negra nije rum za svakoga – on je stvoren za one koji vole ritual, dublju priču i autentično iskustvo. Svaki gutljaj nosi slojeve istorije, majanske simbolike, vulkanske zemlje i strasti koja se pretače u crnu tečnost neodoljive arome.

To je rum koji se ne zaboravlja – rum koji ima dušu.

Dodatne informacije

Težina 1,5 kg
Procenat alkohola

43%

Proizvođač

Industrias Licoreras de Guatemala

Vrsta žestine

Zemlja porekla

Gvatemala

Zapremina

0.7L

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Zacapa Negra 0.70“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *