Maker’s Mark 0.70

4.220,00 RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova

Najpopularniji i najprodavaniji proizvod Destilerije Maker’s Mark, osnovane 1953. godine u Loretto, Kentucky, SAD. Reč je o burbonu u čijem se procesu proizvodnje umesto raži koristi pšenica kao glavna sekundarna sirovina. Pšenica stvara slađi i manje začinast ukus koji podseća na pšenični beli hleb, umesto crnog. Za razliku od „cask strenght“ verzije, u kojoj svaka boca ima serijski broj, regularna verzija proizvodi se u serijama manjim od 1.000 litara, mešanjem velikog broja bačvi, ali proizvođač ne otkriva tačan broj. Jedna je od retkih
destilerija u kojoj se tokom procesa sazrevanja bačve rotiraju sa gornjih na donje nivoe skladišta za starenje, kako bi se izjednačile razlike u temperaturi tokom procesa sazrevanja. Za razliku od tradicionalnog američkog izraza Whiskey Destilerija Maker’s Mark korist izvorni škotski termin Whisky. U destileriji tvrde da burbon Maker’s Mark ima najniži procenat alkohola u odnosu na sve ostale koji se proizvode u SAD, koji mu upravo i daje tako bogat ukus.
Razvio ga je Bill Samuels Sr, koji je jednostavno želeo viski u kojem će uživati dok pije.Nikada gorak ili oštar, Maker’s Mark je napravljen od meke crvene ozime pšenice, umesto uobičajene raži, kako bi se smanjio osećaj gorenja u ustima. Svaka boca i danas se ručno potapa u crveni vosak, što je, uz ručno rezanu i rađenu Margie Samuels original etiketu, čini jedinstvenim i prepoznatljivim brendom u svetu burbona. To, međutim, nije jedina specifičnost destilerije i brenda Maker’s Mark. Prirodna izvorska voda, bogatu kalcijumom i megnezijumom, sa krečnjačke lokacije i sopstvenog izvora na kojoj je destilerija smeštena daju poseban ukus kiseloj kaši od koje burbon nastaje. Postupkom dvostruke destilacije uklanjaju se sve nečistoće, čime se dobija još prefinjeniji viski. Viski sazreva najmanje tri godine u bačvama od belog američkog hrasta, koje pre upotrebe moraju provesti bar devet meseci na otvorenom, uključujući i leto, kako bi se otklonili tanini koji bi burbonu mogli dati gorak ukus. Sve bačve od 525 kilograma rotiraju se u skladištima ručno, kako bi se postiglo pravilno izlaganje temperaturi i optimalno sazrevanje. Za razliku od ostalih destilerija, Maker’s Mark se ne rukovodi propisanim vremenom sazrevanja, već testiranjem ukusa, te je za ovakav burbon potrebno od 6 do 7 godina ležanja u bačvi. Maker’s Mark ima veoma lep i bogat voćni miris. Pri prvom susretu, na nosu, možete osetiti
laganu do umerenu mešavinu meda, narandže, limuna, karamele i alkohola, blisku slatkom čaju. Slede blago kisele note kukuruza i pšenice, poput ukusa kaše pre samog procesa destilacije. Nakon mešanja u čaši alkohol postaje malo jači i ispušta miris nagorelog drveta, lešnika i sušenog voća. Iznenađujuće snažan miris za burbon kojima samo 45% alkohola. Pri prvom gutljaju, na nepcima možete osetiti blag i gladak ukus umerene količine meda, sa malo nagorelog hrasta i voćnih esencija. Sledi jači i slađi ukus kiselog kukuruza i pšenice, nakon
kojih možete osetiti arome vanile, čaja od limuna sa medom, putera i slada. Završnica je duga i slatka, sa ukusom vanile, čaja od limuna i malo nagorelog hrasta. Idealan za uparivanje sa šunkom, piletinom i kukuruznim hlebom, ali i posluženje uz voćne i orašaste pite, puding, palačinke i baklavu.

Maker’s Mark je poznati američki burbon visokog kvaliteta, koji se ističe po svom jedinstvenom pristupu destilaciji i karakterističnom okusu. Ovaj viski je poznat po svom glatkom i bogatom ukusu, sa blagom slatkoćom i toplinom koja se postiže pažljivim odabirom sastojaka i procesom proizvodnje. Svaka boca Maker’s Marka dolazi sa prepoznatljivom crvenom voskom na vrhu zatvarača, što je simbol autentičnosti i vrhunskog kvaliteta ovog viskija.

Osnovan još 1958. godine, Maker’s Mark je postao sinonim za vrhunski američki burbon, često ga poredeći sa nekim od najboljih viskija na svetu. Jedinstveni proces proizvodnje ovog viskija uključuje upotrebu tradicionalnih bakarnih kazana za destilaciju i odabir sastojaka koji se pažljivo biraju kako bi se postigao savršen balans ukusa. Maker’s Mark je simbol posvećenosti tradiciji i inovaciji, pružajući nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje viskija širom sveta.

Kroz decenije, Maker’s Mark je ostao veran svojim osnovnim principima kvaliteta i integriteta, čime je postao jedan od najpoštovanijih brendova u industriji viskija. Sa svojom prepoznatljivom etiketom i karakterističnim ukusom, Maker’s Mark je omiljeni izbor među ljubiteljima viskija koji traže vrhunsku kombinaciju tradicije i savremenosti.

Dodatne informacije

Težina 1,4 kg
Proizvođač

Beam Suntory

Vrsta viskija

Bourbon

Zapremina

0.7L

Procenat alkohola

45%

Zemlja porekla

Amerika

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Maker’s Mark 0.70“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *