Zacapa Centenario XO 0.70

26.920,00 RSD

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova

Zacapa Centenario XO 0.70 – je super premijum rum, blend rumova odležalih između 6 i 25 godine, sa finalnim odležavanjem u buradima francuskog hrasta u kome je ranije odležavao konjak, sa ciljem da se rumu dodaju arome zrelih višnji i začina. Pravi se isključivo od likera šećerne trske dobijenog prvim ceđenjem (umesto melase koja se inače koristi za pravljenje ruma) koji prolazi kroz proces zrenja i blendinga, poznatog kao Solera sistem. Odležavanje se dešava u više različitih buradi u kojima je ranije odležavao američki viski, Oloroso šeri i Pedro Himenez vina.

Tajna Zacape je u procesu sporog odležavanja koje se dešava na visini 2.300m, iznad visine mora, na hladnom vazduhu planinskih predela Gvatemale. Ova lokacija je veoma zaslužna za proces sporog odležavanja, koji je zaslužan za stvaranje pravog balansa aroma i ukusa.

Zacapa Centenario XO ima bogatu, karamelnu boju i prepoznatljivu aromu koja se sastoji od nota vanile, kakaa i orašastih plodova. Ukus ovog ruma je bogat i kompleksan, sa notama karamela, meda, suvog voća i začina. Ovaj rum se smatra delikatesom među ljubiteljima ruma i viskija širom sveta.

Zacapa Centenario XO se proizvodi u malim serijama i staren je najmanje 25 godina, što mu daje posebnu zrelost i kompleksnost. Ovaj rum je savršen izbor za posebne prilike, poput proslave rođendana ili godišnjice, ili kao poklon nekome ko ceni vrhunski alkohol. Uz ovaj rum, svaki trenutak će biti poseban i nezaboravan.

Zacapa je pet puta zaredom nagrađivana na međunarodnom Rum takmičenju i jedini je luksuzan rum koji se nalazi u Rum Zidu poznatih. U januaru 2012. Zacapa je proglašena od strane World Luxury Associaton, jednim od 100 najvrednijih luksuznih brendova sveta.

Dodatne informacije

Težina 1,4 kg
Procenat alkohola

40%

Proizvođač

Zacapa

Vrsta žestine

Zapremina

0.7L

Zemlja porekla

Gvatemala

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Zacapa Centenario XO 0.70“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *